Radiculous

Radiculous

Radiculous is een bordspel waarbij de spelers zelf de pion zijn. Radiculous maakt de deelnemers op speelse wijze bewust van de gevolgen van discriminatie en racisme.

De deelnemers leren hoe ze dit kunnen herkennen, voorkomen en hoe onderbouwde standpunten tegen racisme en discriminatie kunnen worden ingenomen.

Het spel is zelfwerkzaam ontworpen en helpt de kennis rondom het onderwerp te vergroten. Het spel leidt tot inlevingsvermogen. Radiculous leert hoe een standpunt rondom antidiscriminatie te onderbouwen en te verdedigen. Het leert actief te luisteren om te begrijpen in plaats van te reageren.

Dit spel is interactief en leerzaam om te spelen. Het bestaat uit vier opdrachtonderdelen waarbij twee opdrachten door verschillende groepen samen worden uitgevoerd, en twee opdrachten door de losse groepen. Het spel is zowel preventief als repressief inzetbaar als er sprake is van discriminatie, stereotyperende uitspraken en/of racisme.

De interventie is aanpasbaar en daardoor in te zetten in verschillende contexten en organisaties, zoals in de schoolklas, in de buurten en wijken en bij organisaties.