Forum debat show

Forum debat show

Ons doel is om jongeren een beter wereldbeeld bij te brengen en begrip helpen vormen over hun rol in de maatschappij. Zij leren hun mening te verwoorden en hun mening goed te onderbouwen. Tot slot brengen wij de deelnemers nieuwe dingen bij. Door sommige stellingen toe te lichten aan de hand van een korte pitch of illustratie waarmee het beelddenken wordt geprikkeld.

De doelgroep waar wij ons bij dit project vooral op richten zijn tieners tussen dertien en 18 jaar. Omdat ze nog zo jong zijn en in hun identiteitsfase zitten pogen wij hun tools aan te bieden die behulpzaam zijn voor hun persoonlijke ontwikkeling. Door op scholen de grote debat show te draaien voegen wij waardevolle input toe aan burgerschapsvorming. Maar ook door in de buitenruimte deze debatten te organiseren bereiken wij jongeren die voor het eerst kennis leren maken met debatteren en jongeren uit diverse achtergronden en hun meningen leren begrijpen en accepteren.

De debatten hebben geen format  ‘ás we know it’ maar een informatieve en verbindende methodiek en het is ingericht in een show vorm om ontspannen spanningen te kantelen en discussies vanuit een andere hoek te benaderen.